Σφαιρίδια Οσπρίων & Λαχανικών (6)
Εκτός από τα επεξεργασμένα άλευρα (λευκά) αποφεύγω το τηγάνισμα για λόγους υγείας, ωστόσο δεν είναι απαγορευτικός τρόπος μαγειρέματος, αν κρατηθεί ένα μέτρο. Αυτοί οι κουταλιαστοί κολοκυθοκεφτέδες είναι συγκλονιστικά νόστιμοι. Το χειμώνα τους φτιάχνουμε με κολοκύθα και το καλοκαίρι με κολοκυθάκια, ως συνοδευτικό. Δοκιμάστε τους!
Από την πρώτη φορά που είδα κεφτεδάκια από σόγια, θέλησα να δοκιμάσω να τα φτιάξω. Ως συνήθως, διάβασα μερικές συνταγές και έκανα κι εγώ τις δικές μου προσπάθειες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και ευθύς αμέσως θα το μοιραστώ μαζί σας.
Αυτή τη συνταγή που φτιάχνουμε σήμερα την είχα δει σε "συζήτηση" σε ομάδα στο facebook, οπότε δεν ξέρω ακριβώς σε ποιον ανήκει η αρχική έμπνευση. Έκανα μερικές παραλλαγές και ιδού τα πιο νόστιμα φυτικά μπιφτέκια που δεν έχουν καμία γεύση οσπρίων, καλώς ή κακώς. Πρέπει να γίνουν με αζούκι ή παρόμοια φασόλια και ΟΧΙ με λευκά γιατί αλλάζει τελείως η γεύση. Δεν έχω δοκιμάσει με κόκκινα βέβαια..