Πίτες - Ζύμες (13)
Όπως πιθανώς να έχετε παρατηρήσει, χρησιμοποιώ πολύ την κολοκύθα και τα κολοκυθάκια στη μαγειρική μου. Εκτός του ότι μας αρέσει πολύ και μπορούμε να φτιάχνουμε νόστιμα πράγματα με αυτή, την έχουμε σε αφθονία αφού ο παππούς την καλλιεργεί. Η παρακάτω κολοκυθόπιτα είναι σχεδόν μόνιμη συνταγή του χειμώνα και τα μικρά μου τη λατρεύουν. Αντί να την απλώσετε στο ταψί, μπορείτε να τη φτιάξετε και σαν muffins ατομικά σε θήκες σιλικόνης. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε και προσθέστε ελεύθερα καρπούς και σπόρους της αρεσκείας σας!
Αυτά τα μικρά αλμυρά τιρομαφινάκια γίνονται πολύ γρήγορα και είναι γευστικότατα περισσότερο σαν ομελετάκια παρά σαν μικρά κέικ. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι παρόμοια με εκείνα της συνταγής "Υπέροχα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού", με σαφώς λιγότερο ελαιόλαδο.
Η ζέστη καλά κρατεί και το μαγείρεμα στο φούρνο δεν είναι και ό,τι καλύτερο γι' αυτή την περίοδο. Ωστόσο, αυτά τα πιτάκια είναι ό,τι πιο υπέροχο και κοντινό σε τυρόπιτα έχω φάει ποτέ στη χορτοφαγική ζωή μου. Έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδυασμούς μέχρι τώρα αλλά αυτή τη φορά, πιστέψτε με, είναι τυρόπιτα! Εκτός από τη νοστιμιά της ζύμης κουρού, τη μεγάλη διαφορά την κάνει το φυτικό τυρί!
Αυτά τα μικρά muffins τα είχα δει από καιρό σε διάφορες σελίδες και ήθελα να δοκιμάσω να τα φτιάξω. Είναι πολύ νόστιμα και εύκολα στην παρασκευή τους. Σας τα προτείνω, ειδικά για τα μικρά σας, μιας και περιέχουν όσπρια και πιάνονται εύκολα από το χεράκι τους.
Η ζύμη για πιροσκί ήταν πάντα από τις αγαπημένες μου αλλά επειδή έχει μαγιά και χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει, δεν την έφτιαχνα συχνά. Πριν μερικές μέρες αγόρασα το βιβλίο του Νίκου Γαϊτάνου, Dirty Vegan Street Food συνταγές από όλο τον κόσμο και είχε μέσα μια συνταγή για πιροσκί. Ήρθε η ώρα, σκεφτηκα. Έτσι, σήμερα έφτιαξα τη ζύμη όπως την είδα στο βιβλίο καθώς και μια δική μου γέμιση. Τέλος, σκέφτηκα να τα ψήσω αντί να τα τηγανίσω. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αριστούργημα. Ήταν αφράτα και λαχταριστά! Σίγουρα θα τα δοκιμάσω και με άλλες γεμίσεις.