Υγιεινή Χορτοφαγία (21)
Παχυσαρκία, η νόσος της αφθονίας
«Τα πάχη μας, τα κάλλη μας» λέει ο λαός σε μια προσπάθεια ενάντια στο body-shaming. Και πολύ καλά κάνει, καθώς η αποδοχή του εαυτού μας αλλά και η αποδοχή μας από τρίτους σε οποιοδήποτε χρώμα, σχήμα, μέγεθος είναι θεμελιώδης ανάγκη της ίδιας μας της ύπαρξης! Τι γίνεται όμως όταν αυτά «τα πάχη μας», εκτός από όμορφους ανθρώπους μας καθιστούν και άρρωστους; Με μια σύντομη ματιά στη βιβλιογραφία θα δει εύκολα κανείς πως πάρα πολλά νοσήματα συνδέονται με την παχυσαρκία, ακόμα και κάποια στα οποία δεν πάει εύκολα ο νους μας.
Περιβαλλοντική ρύπανση στην τροφή, μέρος Β'
Γράφτηκε από τον vegan to beΣτο άρθρο για τη βιοσυσσώρευση προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε αυτή την έννοια και να καταλάβουμε γιατί τα ζωικά τρόφιμα είναι περισσότερο επιβαρυμένα με τοξικές χημικές ενώσεις από τα φυτικά. Είδαμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο συσσωρεύονται στα ζωικά τρόφιμα όλα αυτά τα χημικά και πώς η φυτική διατροφή μας προστατεύει.
Φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα και περιβαλλοντική ρύπανση στην τροφή
Γράφτηκε από τον vegan to beΟι περισσότεροι από εμάς έχουμε εμπλακεί σε συζητήσεις σχετικά με το γεγονός ότι οι χορτοφάγοι, τρώγοντας περισσότερες φυτικές τροφές, μοιραία λαμβάνουν και μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων και λοιπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Είναι αλήθεια όμως αυτό; Αυτός που τρώει κρέας και ψάρια είναι απαλλαγμένος από όλα αυτά τα τοξικά σε σχέση με έναν αποκλειστικά φυτοφάγο; Μπορείτε να μαντέψετε ποιος βλάπτει περισσότερο την υγεία του;
Αυτή η ιδέα να φωτογραφίζουμε τα ψυγεία μας μου είχε αρέσει πολύ όταν την πρωτοείδα στη σελίδα της Μάνα Βεγκάνα στο facebook. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα μήνυμα πίσω από όλο αυτό.
Με τι αντικαθιστούμε τα αυγά στις συνταγές
Γράφτηκε από τον vegan to beΌταν έρχεται η ώρα να μαγειρέψουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε αυγά πρέπει να ξέρουμε με τι μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε ώστε να πετύχουν οι συνταγές μας. Παρακάτω έχω βρει μερικές λύσεις, από τις οποίες έχω εφαρμόσει κάποιες και κάποιες όχι. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο και ανάλογα με τη συνταγή και πειραματιστείτε.
Όταν φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, αφού το σουρώσουμε, περισσεύουν αυτά τα νόστιμα τρίμματα. Σίγουρα οι παλιοί έχετε βρει τρόπο να τα αξιοποιήσετε. Ας μάθουμε όμως κι εμείς οι νεότεροι στη παρασκευή φυτικού γάλακτος, τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά.