Κατσαρόλας (19)
Στο παρελθόν είχα φτιάξει τις Πατάτες αλά κρεμ με Μανιτάρια. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να φτιάξουμε και την carbonara, ειδικά αν προσθέσουμε στη συνταγή ένα λουκάνικο από τόφου. Είναι εύκολο και απλό, απλά το μοιράζομαι μαζί σας σε περίπτωση που δεν το έχετε σκεφτεί. Είναι πραγματικά αποκάλυψη!
Η μαμά μου πάντα μαγείρευε τα ρεβύθια λεμονάτα, ο μπαμπάς μου πάντα τα ήθελε κοκκινιστά, οπότε και του έβαζε λίγα σε ένα κατσαρολάκι με σάλτσα. Εγώ από κεκτημένη ταχύτητα "έμαθα" το καμάρι μου να τα τρώει κοκκινιστά. Σήμερα όμως επαναστάτησα και τα έκανα λεμονάτα και είχαν μεγάλη επιτυχία!
Ποιος μαγειρεύει ντολμαδάκια μέσα στο χειμώνα; Κι όμως, είναι τόσο νόστιμα, που παρόλο που φτιάχνω και λαχανοντολμάδες, μου αρέσει να φτιάχνω κι αυτά. Συνήθως, έχω στην κατάψυξη ζεματισμένα φύλλα από το καλοκαίρι. Μπορείτε όμως όλοι να βρείτε σε βαζάκια στην αγορά. Μοναδικός μεζές και νόστιμο φαγητό, τα ντολμαδάκια είναι εξαιρετικά.
Κόκκινα φασόλια με μανιτάρια και πιπεριές
Γράφτηκε από τον vegan to beΠροσπαθούσα να δημιουργήσω ένα φαγητό σαν "σπετσοφάι". Νομίζω αυτή η συνταγή είναι αρκετά κοντά. Όπως και να ΄χει είναι νόστιμη.
Είτε σερβιρισμένο με τις φακές σαν σάλτσα, είτε ανακατεμένα σαν ριζότο, το φακόρυζο είναι μια νόστιμη επιλογή, ειδικά όταν μας έχουν απομείνει λίγες μαγειρεμένες φακές.